Akif Beki: Kayseri’de Suriyelilere ait Kuran kursu taşlanıp, ön cephesine “Kuran kursu Türklere aittir” yazılı pankart asılmış

Karar yazarı Akif Beki, köşesinde Kayseri’de Suriyelilere ait bir Kuran Kursu’nun taşlanarak, önüne “Kuran kursu Türklere aittir” yazılı pankartın olduğu bir fotoğrafı paylaştı. 

Kayseri’de Suriyeli bir çocuğun kendi akrabası tarafından istismara uğramasının ardından Kayseri başta olmak üzere bir çok şehre yayılan Suriyelilere yönelik eylemler düzenlenmişti. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, eylemlerde Türkiye genelinde 1065 şahıs gözaltına alındığını ve 53 kişinin tutuklandığını duyurmuştu.

TIKLAYIN-Bakan Yerlikaya’dan “Kayseri olayları” açıklaması: Ülke genelinde toplam 53 kişi tutuklandı

Beki, eylemlerde Kayseri’den gelen Suriyelilere ait bir Kuran Kursu’nun taşlanarak, önüne asılan pankarta köşesinde yer vererek, şu ifadeleri kullandı:

“Ne Ensar-Muhacir kardeşliğine güven var bu fotoğrafta, ne kutsala saygıya.

Kur’an kursu bile ancak Türklere aitse dokunulmazlık kazanabiliyor. Suriyelilerinse taşlanabilir sanırsınız.

Akit’in korktuğu gibi, gençliğin imanını şarkılarla çalmadılar. Ama milletin dini değerlerini ve yıllarını saçma marşlar, boş sloganlarla yerken insanlığımızı da araya katmışlar anlaşılan. (…)

Ülkümüz hem nasyonalist hem enternasyonalist, hem ulusçu hem uluslararasıcı, hem milliyetçi hem evrenselci, hem yerelci hem küreselci maşallah… Gerçeğimizse Kayseri zıtlıkları.

O tezatları başarmak da bize nasip ve kısmet oldu, desenize. Vah vah…”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir